2 d’abr. 2017

Diàleg 2017


Per què el Diàleg amb els lectors joves és tan interessant?
La primera resposta està en el  nom de l’activitat: “ lectors joves”, persones curioses que descobreixen diferents  universos.
La segona resposta: ens ajuda a entendre eixos universos. Només si entenem el text literari  podrem gaudir del que ens proposa ja siga una ficció narrativa, un poema, un assaig, una peça teatral.
Nosaltres cada curs tenim aquest privilegi: compartir el descobriment d’un univers amb el seu creador o creadora.
Teresa Colom ha segut l’autora del Diàleg d’enguany. La primera paraula que va utilitzar en la seua breu primera intervenció fou fascinada, segons digué després era la primera vegada que compartia les històries del llibre amb els lectors reals.
L’autora es dedica al món de la literatura després d’haver-se dedicat al de les finances, un món gens literari. “Som més lliures del que ens pensem que som”, ella va exercir aquesta llibertat per fer el que realment li interessa: la creació literària.
Amb La senyoreta Keaton i altres bèsties ens ha regalat cinc històries, cinc universos, molts personatges que ens han colpit per la seua diferència, per allò que els fa únics: la senyoreta Clock, Caterina, Roc, Woody, el nen de gel , a més de la senyora Clock, la tieta Margarida, les bessones Hendrix, l’ enterramorts, la Mort, els senyors Petarol i la senyoreta Keaton, la qualitat més important de la qual és ...
No podem desvetllar res d’aquestes històries, les heu de descobrir vosaltres no us defraudaran.

Felicitem l’alumna Lucía Carlón Cots de 1r Batx B perquè el seu relat La senyoreta Lecreuset  ha segut premiat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada