13 de nov. 2011

Propostes interessants

A l'Octubre tenim tres propostes bastant interessants: tres de presentacions de llibres i una de cinema. Tant Joan Francesc Mira com Vicent Andrés Estellés són autors que tenim aquest curs en el currículum de 2n i en el cas de la pel·lícula, si encara no l'heu vista,ara n'és una bona ocasió.

15.11.2011
Presentació de l'Odissea en versió de Joan F. Mira
19.00h

Homer, l’autor de la Ilíada i de l’Odissea, és el pare de la literatura occidental: el principal llegat literari de l’antiga Grècia. Els 12.000 versos de l’Odissea, repartits en 24 cants, narren les aventures d’ Ulisses durant l’accidentat i llarguíssim retorn des de Troia fins a Ítaca, l’illa on viuen la dona i el fill, esperant-lo, a més d’un bon nombre d’aspirants a rellevar-lo en el tron i en el llit nupcial.
La versió de Joan Francesc Mira ens permet acostar-nos a aquest clàssic amb un català ric, segur i expressiu. Amb aquest nou treball, Joan Francesc Mira signa la traducció de les tres bases literàries de la cultura occidental: la Divina Comèdia, els Evangelis i, ara, l’Odissea.


18.11.2011
Presentació d’ ”Ara, Estellés”
19.00h
Amb concert de Ximo Caffarena i Quim Sanç

Aquest últim treball sobre Vicent Andrés Estellés, naix d’unes jornades literàries organitzades a l’ Institut d’Educació Secundària Joan Coromines de Benicarló (Baix Maestrat). El que en un primer moment pretenia ser una conferencia i un recital , va esdevindre tres setmanes de xerrades, concerts, recitals i una exposició per part d’estudiosos de l’obra estellesiana com de les millors veus del País Valencia.


Ombres en la nit
de Ferran Torrent
Dijous 17 de novembre a les 19.30 h, a la Casa del Llibre de València

Pa negre

21.11.2011 | 22.11.2011 | 23.11.2011 |
19.00h

Basada en la novel•la homònima d'Emili Teixidor. A partir d'un assassinat s'analitzen les relacions d'una família i el seu poble als anys 40. La pel•lícula barreja el gènere dramàtic, el misteri per saber la veritat dels crims i un toc fantàstic relacionat amb els somnis i fantasmes que s'ofereixen com a alternativa als ulls infantils del protagonista, qui marca el punt de vista de tot el relat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada